2021-09-12 10:01:39• hírek • Szatmár.ro

Közel 15 ezer diák kezdi meg magyar tagozaton új tanévet hétfőn Szatmár megyében

illusztráció/ freepik.com
illusztráció/ freepik.com

Véget ért a nyári vakáció. Hétfőn kezdetét veszi a 2021–2022-es tanév, amelyet Szatmár megyében körülbelül 50 ezer diák fog megkezdeni. Közülük kisebbségi oktatásban mintegy 15 ezren: magyar tagozaton 14600-an, míg németen 1350-en.

A Szatmár megyei tanfelügyelőség tájékoztatása szerint a hétfői tanévnyitókra csak az előkészítő-, és az ötödik osztályos diákokat kísérhetik el szüleik, akik kizárólag az iskolaudvarokon, szabadtéren megtartott tanévnyitó ünnepélyen vehetnek részt, viszont az osztálytermekbe már nem léphetnek be. Ugyanakkor az I-IV, VI-VIII, és IX-XII. osztályok diákjai szülői kíséret nélkül, a járványügyi előírásokat betartva vehetnek részt a tanévnyitó ünnepségen.

A járványügyi mutatók fényében továbbá hétfőn 126 tanintézmény kezdi meg fizikai jelenléttel az oktatást Szatmár megyében, viszont Batarcs, Bikszád, Kányaháza, Komorzán, Kisgérce, Tartolc és Turc iskolái sárga forgatókönyv szerint kezdik a tanévet (ezek a települések jelenleg 14 napos vesztegzár alatt állnak), illetve mivel az Avasfelsőfalui Elméleti Líceum főépületén még felújítási munkálatok zajlanak, itt is a 2-es forgatókönyv szerint indul az új tanév.

Arról pedig, hogy a jövőben egy-egy adott héten miként zajlik majd az oktatás a megye egyes tanintézményeiben, minden hét pénteki napján dönt majd a vészhelyzeti bizottság.

Arról, hogy milyen tanévre számítanak megyénkben, Szejke Ottilia helyettes főtanfelügyelő így nyilatkozott szerkesztőségünknek: „Biztosan nem olyan lesz ez a tanév sem, mint amilyenre most számítunk, hiszen hiába vannak nagyon szépen rendbetett tanintézményeink szerte a megyében, hiszen számos nagy beruházás zajlott a nyáron számos iskolában és óvodában… tehát ilyen tekintetben jól állunk, viszont félő, hogy a járványügyi mutatók bele fognak szólni az idei tanév folyásában is. Ami viszont már pozitívum az előző tanévhez képest, úgy a pedagógusok, mint az intézményvezetők is tudnak viszonyulni ehhez, a helyzethez, és megoldják majd a felmerülő problémákat, de az tény, hogy minden gyermek számára a jelenléti oktatás volna a legideálisabb. Bízzunk benne, ebből lesz több az előttünk álló tanévben”.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: